Az olasz ombudsmanok Nemzeti Koordinációs Értekezletén tartott előadást dr. Kozma Ákos

Az olasz régiók és autonóm tartományok ombudsmanjainak Nemzeti Koordinációs Értekezletén tartott előadást az alapvető jogok biztosa 2023. június 9-én Rómában.
2023. June. 09.

Az országos nemzetiségi rajzverseny és fotópályázat nyerteseit köszöntötte az alapvető jogok biztosa

Az Országos Nemzetiségi Rajzverseny és a Nemzetiségi népismeret verseny – Országos nemzetiségi rajzverseny és fotópályázat nyerteseit köszöntötte dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. június 5-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.
2023. June. 06.

A CPT nemzetközi delegációjának látogatását záró ülésen vett részt az alapvető jogok biztosa

Az Európa Tanács Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottság (CPT) nemzetközi delegációja 2023. május 16. és május 26. között, hetedik alkalommal látogatott Magyarországra.
2023. May. 26.

Magyarországra érkezett a lengyel ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa meghívására Magyarországra érkezett Marcin Wiącek lengyel ombudsman 2023. május 24-én.
2023. May. 25.

Az Európa Tanács Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottságának (CPT) látogatása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 24-én Hivatalában fogadta a Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottság (CPT) küldöttségét. Az 1995. évi III. törvényben kihirdetett kínzás megelőzéséről szóló európai egyezmény végrehajtását ellenőrző Bizottság 2023. május 16-26. között tartózkodott Magyarországon, immár 7. alkalommal. A CPT küldöttség konzultált több hatóság képviselőivel, civil szervezetekkel és fogvatartási helyeket is felkeresett.
2023. May. 24.

Az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2023. május 22-én részt vett az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2022 című, B/3378. számú beszámolót tárgyalták.
2023. May. 22.