A nemzetiségi biztoshelyettes és a nemzetiségi szószólók évnyitó találkozója

Szalayné Sándor Erzsébet nemzetiségi biztoshelyettes tanácskozásra hívta a hazai nemzetiségek országgyűlési szószólóit, hogy bemutassa éves munkatervét és az együttműködés további lehetőségeiről tárgyaljanak. A kötetlen hangvételű beszélgetésen tizenkét nemzetiségi szószóló, valamint a nemzetiségi ombudsmanhelyettes közvetlen munkatársai vettek részt.
2015. January. 29.

Tájékoztatás az alapvető jogok biztosának új jogköréről

Az alapvető jogok biztosa a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényben meghatározottak szerint – új feladataként – 2015. február 1-től az alapvető jogokat érintő visszásságok tekintetében, a nemzetbiztonsági ellenőrzés felülvizsgálati eljárásának elrendelését, és lefolytatását is vizsgálja.
2015. January. 27.

A nemzetiségi biztoshelyettes és a német kormány kisebbségi megbízottjának megbeszélése

Szalayné Sándor Erzsébet 2015. január 19-én találkozott Hartmut Koschykkal, a német szövetségi kormány kivándorlási kérdésekért és nemzeti kisebbségekért felelős megbízottjával. Hartmut Koschyk a Magyarországról elhurcolt és kitelepített németek emléknapjának rendezvényén vett részt. Programjáról, benne a nemzetiségi biztoshelyettessel folytatott megbeszéléseiről a http://www.aussiedlerbeauftragter.de/SharedDocs/Kurzmeldungen/AUSB/DE/budapest-politische-gespraeche.html oldalon olvasható részletes beszámoló.
2015. January. 20.

"A" státuszú nemzeti emberi jogi intézmény lett az Alapvető Jogok Biztosa

Az Alapvető Jogok Biztosa tevékenységének eredményeire alapozva a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Nemzetközi Koordinációs Bizottságának Irodája 2014. november 29-én ‘A' státuszú akkreditációt adományozott az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának. A részletek itt olvashatók.
2015. January. 16.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK FELHÍVÁSA BARANYA MEGYE POLGÁRAIHOZ

TISZTELT ÁLLAMPOLGÁROK! Ha úgy ítélik meg, hogy alapvető jogaikkal összefüggésben valamely hatóság, illetve közszolgáltatást végző szerv visszásságot, sérelmet okozott Önöknek, kérhetik az alapvető jogok biztosának segítségét. Panaszaik továbbításához gyűjtőládák állnak a rendelkezésükre a következő helyszíneken:
2014. October. 31.