Az alapvető jogok biztosának meghallgatása az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában

Az Igazságügyi Bizottság 10 igennel két tartózkodás mellett támogatta, hogy az Országgyűlés tűzze plenáris ülésének napirendjére az alapvető jogok biztosa 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolóját.
2017. September. 19.

A jövő nemzedékek szószólója és vízügyi szakmai szervezetek egyeztetése a felszín alatti vizek védelméről

A jövő nemzedékek szószólója a vízügyi szakmai szervezetekkel egyetértésben korábban már aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Kormány előzetes társadalmi és szakmai egyeztetés nélkül olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely engedély és bejelentés nélkül tenné lehetővé akár 80 méter mélységű háztartási célú kutak létesítését. Ez a felszín alatti vizekkel való fenntartható gazdálkodást és az ivóvízellátás biztonságát közvetlenül veszélyezteti, a hatékony állami védelmet megakadályozhatja. A Szószóló felhívása itt olvasható:
2017. September. 12.

A FIDE közgyűlése az ombudsman hivatalában

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, új székhelyén tartotta meg közgyűlését a FIDE (Az Európai Jog Nemzetközi Szövetsége) Magyar Tagozata. A FIDE 1964-ben alakult, és ma azt ösztönzi, hogy az Európai Unióban működő nemzeti tagegyesületek közösen kutassák és tanulmányozzák az Unió intézményeinek és jogának fejlődését. Hazánkban az uniós csatlakozást követően alakult meg a FIDE Magyar Tagozata, amelynek elnöke jelenleg Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes. Ő Darák Pétertől, a Kúria elnökétől vette át a tisztséget. Így az Egyesület székhelye is átkerült a Kúriától az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába.
2017. September. 11.

Spóroltunk a kilowattal - az ombudsmani hivatal a középületek országos energiamegtakarítási versenyében

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala két kategóriában is harmadik helyen végzett a Spórolunk@KiloWattal nemzetközi projekt hazai energiamegtakarítási versenyén, amelynek védnöke Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója volt.
2017. May. 30.

A Csend Napja

Szerte a világon 2017. április 26-án emlékezünk meg a „Csend Napjá”-ról.
2017. April. 10.