A FEANTSA felhívása a városoknak a Hajléktalansági Nyilatkozat aláírására

A FEANTSA, a Hajléktalanokkal Együttműködő Nemzeti Szervezetek Európai Szövetsége és a Housing Rights Watch hálózat közös felhívásban fordult az Európai Unió városaihoz, azt kezdeményezve, hogy csatlakozzanak a hajléktalanok jogainak elismertetését és védelmét szolgáló Hajléktalanjogi Nyilatkozathoz.
2017. December. 01.

Elismerés az ombudsmani hivatal gyermekvédelemmel foglalkozó munkatársának

Emléklappal és plakettel ismerte el dr. Győrffy Zsuzsanna jogi főreferens gyermekvédelem érdekében végzett munkáját az emberi erőforrások minisztériuma. A gyermekvédelmi törvény megalkotásának huszadik évfordulóján, a Szociális Munka Napja alkalmából átadott dokumentum az Életre szóló esély mottót viseli, kifejezve annak fontosságát, amit a gyermekvédelemben, a gyermeki jogok megőrzésén és tiszteletén dolgozó szakemberek a maguk szakterületén végeznek.
2017. November. 08.

A nemzetiségek biztoshelyettesének elvi állásfoglalása a roma holokauszt oktatásának társadalmi szemléletformáló szerepéről és hazai helyzetéről

2017. október 26-án az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága Köznevelési és Kulturális Albizottságának ülésén mutatta be Szalayné Sándor Erzsébet, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes a roma holokauszt oktatásának társadalmi szemléletformáló szerepéről és hazai helyzetéről szóló, frissen kiadott elvi állásfoglalását.
2017. October. 30.

UNI-FORM - új bejelentő felület homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatai és tanúi számára

Az Európai Parlamentben tartott konferencián indította el a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.
2017. October. 27.

ENSZ Emberi Jogi Főbiztosság delegációjának fogadása

2017. október 25-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala (az OHCHR) képviseletében Peggy Hicks, az OHCHR igazgatója és Paul D’Auchamp, az OHCHR regionális európai képviselő-helyettese.
2017. October. 25.