Az alapvető jogok biztosa az Alkotmánybírósághoz fordult az Országos Bírói Tanács működését érintő alkotmányjogi probléma megoldása érdekében

Az alapvető jogok biztosa az Alaptörvény 25. cikk (5) és (6) bekezdésének értelmezését indítványozta az Alkotmánybíróságnál az Országos Bírói Tanács működését érintő alkotmányjogi probléma megoldása érdekében.
2019. March. 20.

Moór Gyula-díjban részesült a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes

Kimagasló színvonalú szakmai munkája elismeréseként Moór Gyula-díjban részesült a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Szalayné Sándor Erzsébet Prof. egyetemi tanárt, Nemzetiségi Ombudsmanhelyettest, az Európa Tanács nemzetközi szakértőjét kiemelkedő színvonalú szakmai munkája és hazai, illetve nemzetközi oktatói tevékenysége elismeréseként az igazságügyi miniszter Moór Gyula-díjjal tüntette ki.
2019. March. 18.

A CPT delegációja az ombudsmannál

2018. november 19-én várhatóan húsznapos magyarországi ellenőrző látogatása megkezdésekor az alapvető jogok biztosával és munkatársaival találkozott az Európa Tanács kínzás és embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésének európai bizottsága (CPT) küldöttsége.
2018. November. 23.

A szlovén és a magyar nemzeti megelőző mechanizmus találkozója

A magyar nemzeti megelőző mechanizmus (NMM) feladatat ellátó Székely László, az alapvető jogok biztosa és szlovén partnere Ivan Šelih, a szlovén NMM-ért felelős ombudsman-helyettes valamint Robert Gačnik NMM munkatárs 2018. november 13-án és 14-én látogatást tett a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol Fülöp István András bv. ezredes, megbízott intézetparancsnok és Porubszky Szabolcs bv. alezredes fogadta őket.
2018. November. 21.