Személyes ügyfélfogadás szünetelése

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fennálló járványügyi helyzetre tekintettel az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodája 2020. szeptember 21-től 2020. október 1-ig zárva tart.
2020. September. 18.

A ZÁHONYI HATÁRÁTKELŐNÉL TETT LÁTOGATÁST AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A magyar–ukrán határhoz, a Záhony–Čop határátkelőhelyhez látogatott 2020. szeptember 18-án dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. September. 18.

A HERCEGSZÁNTÓI HATÁRÁLLOMÁSRA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

A Hercegszántó és Bački Breg (Béreg) közötti határátkelőnél tett látogatást 2020. szeptember 17-én dr. Kozma Ákos.
2020. September. 17.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÜZENETE A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET NAPJA ALKALMÁBÓL

Hazánkat is elérte a koronavírus-világjárvány második hulláma. Ezekben a rendkívüli időkben is fontos azokra a szakemberekre gondolnunk, akik biztonságunk érdekében a megváltozott körülmények között megfeszített erővel és kitartással, továbbra is azzal a szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet mindenkor tanúsítanak – hívja fel a figyelmet a magyar büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. September. 08.

A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARKBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Bándi Gyula 2020. augusztus 25-én a Kis-Balatonhoz látogatott. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetőivel folytatott szakmai beszélgetést követően megtekintették a Kis-Balaton fokozottan védett területén, a Diás-szigeten található Fekete István Emlékhelyet, a frissen felújított Fekete István Emlékszobát és a Kis-Balaton természeti értékeit bemutató kiállítást, valamint a Matula-kunyhót.
2020. August. 26.

AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ALKALMÁBÓL RENDEZETT ÁLLAMI ÉS EGYHÁZI ÜNNEPSÉGEKEN VETT RÉSZT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

Az államalapítás ünnepe alkalmából 2020. augusztus 20-án reggel 8 órakor katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az állami ünnepségen beszédet mondott Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A lobogó felvonását követően a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket, majd átadták az Összetartozás emlékhelyét.
2020. August. 25.