A TATAI RENDŐRKAPITÁNYSÁGRA LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

Dr. Kozma Ákos ombudsman és munkatársai 2020. október 2-án az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Tatai Rendőrkapitányságon.
2020. October. 02.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÜZENETE AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

A koronavírus-járvány második hulláma ismét ráirányítja a társadalom figyelmét az idős emberek helyzetére és alapvető jogaikra. Miközben azonban felismerjük az idős emberek sérülékenységét és az őket fenyegető veszélyeket, nem feledkezhetünk meg a szolidaritásról, továbbá arról sem, hogy eme korosztály képviselői nem csupán a mostani rendkívüli körülmények között, de mindenkor különleges figyelmet igényelnek – emlékeztet az idősek világnapja alkalmából dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. October. 01.

A TISZALÖKI ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETBE LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. szeptember 30-án a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tett hivatalos látogatást. Az intézetben Schmehl János bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese és Gyenge-Bíró István bv. ezredes, intézetparancsnok vezette körbe az ombudsmant.
2020. September. 30.

A HEVES MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETBEN TETT HIVATALOS LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogatott 2020. szeptember 30-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, ahol Schmehl János bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese és Nagy Balázs bv. alezredes, intézetparancsnok fogadta az ombudsmant.
2020. September. 30.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE AZ ÉLELMISZER-VESZTESÉGGEL ÉS -PAZARLÁSSAL KAPCSOLATOS TUDATOSSÁG ELSŐ NEMZETKÖZI NAPJA ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója közös közleményében a megtermelt élelmiszerrel való tudatosabb bánásmód, valamint a felelős termelői, kereskedői és fogyasztói magatartás fontosságára hívja fel a figyelmet az élelmiszer-veszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napjáról való első megemlékezés alkalmából.
2020. September. 29.

A TAMÁSI ÉS A FONYÓDI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos ombudsman és munkatársai 2020. szeptember 25-én az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Tamási és a Fonyódi Rendőrkapitányságon.
2020. September. 25.