Dr. Kozma Ákos látogatása az Osztrák Ombudsmani Testületnél

Az alapvető jogok biztosa 2022. március 28-án Bécsbe látogatott, ahol Werner Amon, az Osztrák Ombudsmani Testület tagja, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – főtitkára fogadta az osztrák hivatal székházában.
2022. April. 01.

Dr. Kozma Ákos fogadta a török vezető ombudsmant

Şeref Malkoç urat, Törökország vezető ombudsmanját, valamint Celile Özlem Tunçak asszonyt, a nők és gyermekek jogaiért felelős ombudsmant fogadta hivatalában 2022. március 31-én az alapvető jogok biztosa.
2022. March. 31.

Az EBESZ ODIHR bécsi tanácskozásán vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 28-án részt vett Bécsben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) által szervezett, a humanitárius és az emberi jogok megsértésének a kezelésére irányuló nemzetközi együttműködés első találkozóján (first Supplementary Human Dimension Meeting).
2022. March. 31.

Információs pontot nyitott a BOK Sportcsarnokban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatása érdekében 2022. március 29-én a BOK Sportcsarnokban is információs pontot nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Záhony és Beregsurány mellett immár a kormány által létesített humanitárius tranzitponton is segítik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban a hozzájuk fordulókat az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének a munkatársai, akik egyúttal Budapesten is közreműködnek a humanitárius segítségnyújtásban.
2022. March. 29.

Megnyitotta Pécsi Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 24-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Pécsi Területi Irodáját, így április 1-jétől Budapest mellett immár hat vidéki nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása, ami a nemzetközi gyakorlatban is újdonságnak számít.
2022. March. 24.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az ombudsman

Dr. Kozma Ákos és munkatársai 2022. március 23-án az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2022. March. 24.