Ombudsmani látogatás a Zala Vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben

A Zala Vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézménybe látogatott az alapvető jogok biztosa 2023. október 24-én. Dr. Kozma Ákos az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatóságának munkatársaival közösen tájékozódott a zalaegerszegi székhelyű intézmény működéséről, valamint megtekintette a gondozottak életkörülményeit több telephelyen, köztük a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegyei Napraforgó Otthonban. A telephelyen a súlyos, halmozott fogyatékossággal élő ellátottak fizikális és mentális ellátását biztosítják.
2023. October. 24.

A V4-ek ombudsmani csúcstalálkozóján vett részt dr. Kozma Ákos

A lengyelországi Wroclawban 2023. október 18-20. között, „Contemporary Challenges of the Ombuds’ Offices” címmel a lengyel ombudsman által rendezett V4-es országok ombudsmanjainak csúcstalálkozóján vett részt az alapvető jogok biztosa.
2023. October. 20.

Az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére újabb gyermekotthon felújítására kerül sor

Az alapvető jogok biztosa a 2021-ben indult gyermekotthon felújítási program újabb állomását jelentette be.
2023. October. 17.

A Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos a Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte 2023. október 16-án. Az Odaadó-díjat azok a szociális területen dolgozók kaphatják, akik áldozatos munkájukkal, hitükkel és kitartásukkal segítik a fogyatékossággal élőket, az időseket és a családokat. Olyan embereket díjaznak, akik a legkevésbé vannak előtérben, a színfalak mögött szervezik az élet rájuk eső részét, és akik önzetlenül tesznek másokért - sokszor erejükön felül.
2023. October. 16.

Ombudsmani látogatás a Heves Vármegyei Aranyhíd Integrált Szociális Intézményben

A Heves Vármegyei Aranyhíd Integrált Szociális Intézménybe látogatott az alapvető jogok biztosa 2023. október 12-én. Dr. Kozma Ákos az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatóságának munkatársaival közösen tájékozódott a füzesabonyi székhelyű, 285 férőhelyes intézmény működéséről, valamint megtekintette a gondozottak életkörülményeit. A székhelyen szakosított ellátás keretében pszichiátriai és szenvedélybetegek részére biztosítanak ápolást, gondozást.
2023. October. 12.

A Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2023. október 12-én a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az ombudsmant Dr. Nagy László bv. dandártábornok, a IV. agglomerációs körzet parancsnoka és Molnár Tamás bv. alezredes, az intézet parancsnoka fogadta.
2023. October. 12.