Folytatódik a Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújítása

2023-ban is folytatódik a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja. Dr. Kozma Ákos ombudsman 2023. február 21-én ismét ellátogatott a gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthonba, hogy a korszerűsítések következő üteméről tájékozódjon. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. összefogásában a befogadó gyermekotthon teljes körű belső felújítása valósulhat meg.
2023. February. 21.

Húszéves az OPCAT és tizenöt éves az SPT - ENSZ konferencia Genfben

A kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének – az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) kihirdetésének 20. évfordulója, valamint a Kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés megelőzési albizottság - Subcommittee on Prevention of Torture (SPT) - megalakulásának 15. évfordulója alkalmából rendezett konferencián vett részt Genfben dr. Kozma Ákos 2023. február 9-én.
2023. February. 09.

Az ENSZ CEDAW bizottsági ülésén szólalt fel dr. Kozma Ákos

Az ENSZ Nőkkel Szembeni Hátrányos Megkülönböztetés Kiküszöbölésével Foglalkozó Bizottsága (CEDAW Bizottság) 84. ülésszakán szólalt fel az alapvető jogok biztosa 2023. február 6-án Genfben.
2023. February. 06.

Nemzetközi ombudsmani konferencián vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa részt vett és előadást tartott „Az emberi jogok jövője a 21. században” címmel rendezett nemzetközi konferencián 2023. január 12-én Törökországban.
2023. January. 12.

Az ukrán ombudsmannal találkozott dr. Kozma Ákos

Dmitro Lubinec ukrán ombudsmannal folytatott kétoldalú megbeszélést dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. január 12-én Ankarában.
2023. January. 12.

Befejeződött a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első üteme

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. befejezték a gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első ütemét, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállaltak szerepet.
2022. December. 22.