A Mathias Corvinus Collegium online műhelybeszélgetésén vett részt az alapvető jogok biztosa

A Mathias Corvinus Collegium Jogi Iskola Közjogi Műhelyének vendége volt dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2021. április 21-én.
2021. April. 23.

A Frankofón Ombudsmanok és Szószólók Egyesületének vezetőivel folytatott online megbeszélést az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2021. április 21-én online megbeszélést folytatott a Frankofón Ombudsmanok és Szószólók Egyesülete (Association des Ombudsmans et des Médiateurs de la Francophonie, AOMF) vezetőivel.
2021. April. 23.

Meghosszabbított pályázati határidő a Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak kiválasztására

Az alapvető jogok biztosa 2015. január 1-től a 2011. évi CXLIII. törvénnyel kihirdetett, a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni ENSZ-egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének (OPCAT) 3. cikke szerinti Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) feladatait is ellátja. Az alapvető jogok biztosa az NMM feladatkörében eljárva 2021. március 16-án felhívást tett közzé az NMM munkáját segítő Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak pályázat útján történő kiválasztásáról, amelyet az alábbiak szerint módosít.
2021. April. 16.

Az alapvető jogok biztosa benyújtotta az Országgyűlésnek a 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját

Az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 40. § (1) bekezdésében meghatározott kötelezettségének eleget téve a mai napon, 2021. március 31-én az alapvető jogok biztosa benyújtotta az Országgyűlésnek a 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, amely egyúttal közzétételre került az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala weboldalán.
2021. March. 31.

Pályázat a Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak kiválasztására

Az alapvető jogok biztosa 2015. január 1-től a 2011. évi CXLIII. törvénnyel kihirdetett, a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni ENSZ egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének (OPCAT) 3. cikke szerinti nemzeti megelőző mechanizmus (NMM) feladatait is ellátja.
2021. March. 17.

Az Alapvető Jogok Biztosa által kiírt pályázat nyertesei

2020 tavaszán Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa „Kettős évfordulót ünnepelünk: 70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye – 25 éves a magyar ombudsmani hivatal” címmel pályázatot írt ki az Emberi Jogok Európai Egyezménye kihirdetésének 70. évfordulójáról és az Ombudsmani Hivatal fennállásának 25. évfordulójáról való megemlékezés céljából. A pályázók felsőfokú jogászképzésben részt vevő hallgatók, illetve doktori képzésben részt vevő jogászok köréből kerülhettek ki. A szervezők olyan pályamunkákat vártak, amelyek az Emberi Jogok Európai Egyezménye egészének vagy valamely konkrét cikkének, cikkeinek jelentőségét, funkcióját, az emberi jogok nemzetközi, európai, magyarországi védelmének fejlődésében betöltött szerepét, hatását, jelenlegi aktualitását mutatják be, illetve elemzik, különös tekintettel az Ombudsmani Hivatal 25 évére.
2021. March. 02.