A magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott dr. Kozma Ákos kíséretében az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében a magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese, hogy az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek ügyében személyesen tájékozódjanak az aktuális helyzetről, fogadásuk körülményeiről és a segítésük érdekében tett intézkedésekről. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye egyúttal a mai naptól Beregsurányban, a gyűjtőponton működő információs pontján is közvetlen támogatást nyújt a menekültek számára.
2022. March. 17.

Az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman Beregsurányban és Fehérgyarmaton tájékozódott

Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében 2022. március 17-én a beregsurányi, valamint a fehérgyarmati gyűjtőponton tett látogatást.
2022. March. 17.

Újabb ideiglenes területi irodát nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

A beregsurányi gyűjtőponton, dr. Kozma Ákos ombudsman megnyitotta az AJBH újabb ideiglenes területi irodáját 2022. március 17-én.
2022. March. 17.

Az IOI európai regionális elnökét és a szlovén ombudsmant fogadta dr. Kozma Ákos

Andreasz Pottakisz görög ombudsmant, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnökét, valamint Peter Svetina szlovén ombudsmant és helyettesét fogadta hivatalában 2022. március 16-án az alapvető jogok biztosa.
2022. March. 16.

Az UNICEF regionális programirodájának vezetőjével találkozott az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Afshan Khant, az UNICEF európai és közép-ázsiai regionális igazgatóját 2022. március 16-án.
2022. March. 16.

Az EBESZ ODIHR magyarországi Választási Megfigyelési Missziójának vezetőjét fogadta az ombudsman

Hivatalában fogadta Jillian Stirk nagykövet asszonyt, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) magyarországi Választási Megfigyelési Missziójának vezetőjét dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. március 16-án.
2022. March. 16.