Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetét

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Őexcellenciája Karima Kabbaj asszonyt, a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetét 2024. február 16-án.
2024. February. 16.

Justitia Regnorum Fundamentum Díj díjátadó ünnepség

2024. február 16-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes ünnepség keretében adták át a Justitia Regnorum Fundamentum Díjat a 2023. évi nemzetiségi díjazott számára. Az elismerésre az idén nyolcvan éves Doncsev Toso író, műfordító, szociológust, a Magyar Írószövetség és a Bolgár Írószövetség tagját, az első nemzetiségi törvényt harminc éve megalkotó Kisebbségi Kerekasztal első elnökét terjesztette fel a nemzetiségi biztoshelyettes. A díjat kiemelkedő írói, kultúraszervezői és szakpolitikusi tevékenységére, valamint a hazai nemzetiségek és a bolgár közösség érdekében folytatott öt évtizedes munkájára tekintettel vehette át. A díjazott jelenleg is fáradhatatlan lendülettel és elkötelezettséggel dolgozik: az alkotás mellett kiállításokat és kulturális rendezvényeket szervez, és bár vezető szerepet már nem vállal, továbbra is a Bolgár Kulturális Fórum tiszteletbeli elnöke.
2024. February. 16.

Ombudsmani tájékoztató a Bács-Kiskun vármegyei iskolaőrök tevékenységének monitorozásáról

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2024. február 15-én Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztatót a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos, az AJBH által végzett, átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történt – monitorozási tevékenységről.
2024. February. 15.

Ombudsmani tájékoztató a Csongrád-Csanád vármegyei iskolaőrök tevékenységének monitorozásáról

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2024. február 15-én Szegeden, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztatót a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos, az AJBH által végzett, átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történt – monitorozási tevékenységről.
2024. February. 15.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2024. február 15-én a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2024. February. 15.

Bilaterális egyeztetést folytatott az alapvető jogok biztosa a genfi ombudsmannal

Dr. Kozma Ákos 2024. január 30-án Genfben tett hivatalos látogatást, ahol többek között Edouard Sabot genfi kantoni ombudsmannal találkozott.
2024. January. 30.