Az Európa Tanács gyermekjogi konferenciáján vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. április 7. és 8. között részt vett Rómában az Európa Tanács „Beyond the Horizon: a New Era for the Rights of the Child” címmel megrendezett, magas szintű nemzetközi konferenciáján.
2022. April. 11.

Kétoldalú megbeszélés a Nemzetközi Ombudsmani Intézet elnökével

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. április 5-én online megbeszélést folytatott Chris Field úrral, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – elnökével, Nyugat-Ausztrália ombudsmanjával az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberek ügyében.
2022. April. 05.

A magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott dr. Kozma Ákos kíséretében a török vezető ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében a magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott Şeref Malkoç török vezető ombudsman, valamint Celile Özlem Tunçak, a nők és gyermekek jogaiért felelős ombudsman, hogy az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek ügyében személyesen tájékozódjanak az aktuális helyzetről, fogadásuk körülményeiről és a segítésük érdekében tett intézkedésekről.
2022. April. 01.

Dr. Kozma Ákos látogatása az Osztrák Ombudsmani Testületnél

Az alapvető jogok biztosa 2022. március 28-án Bécsbe látogatott, ahol Werner Amon, az Osztrák Ombudsmani Testület tagja, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – főtitkára fogadta az osztrák hivatal székházában.
2022. April. 01.

Dr. Kozma Ákos fogadta a török vezető ombudsmant

Şeref Malkoç urat, Törökország vezető ombudsmanját, valamint Celile Özlem Tunçak asszonyt, a nők és gyermekek jogaiért felelős ombudsmant fogadta hivatalában 2022. március 31-én az alapvető jogok biztosa.
2022. March. 31.

Az EBESZ ODIHR bécsi tanácskozásán vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 28-án részt vett Bécsben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) által szervezett, a humanitárius és az emberi jogok megsértésének a kezelésére irányuló nemzetközi együttműködés első találkozóján (first Supplementary Human Dimension Meeting).
2022. March. 31.