A Mónosbéli Gyermekotthonban tett látogatást az ombudsman

A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Mónosbéli Gyermekotthonába látogatott dr. Kozma Ákos 2022. augusztus 31-én.
2022. August. 31.

Az ENSZ idősügyi munkacsoportjának ülésén vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. augusztus 29. és 30. között részt vett Genfben az ENSZ „Multi-stakeholder meeting on human rights of older persons” című tanácskozásán. Az idősek emberi jogainak védelméről, és annak előmozdításáról szóló megbeszélés középpontjában a nemzetközi tapasztalatok, az elért eredmények és a kihívások megvitatása állt.
2022. August. 30.

A DCAF vezetőivel találkozott dr. Kozma Ákos

A svájci székhelyű DCAF – Democratic Control of Armed Forces – vezetőivel találkozott az alapvető jogok biztosa Genfben 2022. augusztus 29-én. A bilaterális egyeztetésen a felek tájékoztatták egymást intézményeik működéséről és megvitatták a jövőbeni együttműködés lehetőségeit.
2022. August. 29.

Dr. Kozma Ákos köszöntötte a 25 éves ÁGOTA® Tábort

Az alapvető jogok biztosa beszédet mondott a XXV. ÁGOTA® Tábor ünnepélyes megnyitóján 2022. augusztus 4-én Tass-Alsószenttamáson.
2022. August. 05.

Az emberkereskedelem áldozatainak jogvédelméről rendezett EBESZ-tanácskozáson vett részt dr. Kozma Ákos

Az alapvető jogok biztosa 2022. július 18-án és 19-én részt vett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) által szervezett, a humanitárius és az emberi jogok megsértésének a kezelésére irányuló nemzetközi együttműködés harmadik találkozóján (third Supplementary Human Dimension Meeting) Bécsben.
2022. July. 19.

A Parlament Igazságügyi Bizottságának ülésén vett részt az alapvető jogok biztosa és két helyettese

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2022. július 6-án részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2021 című, B/16. számú beszámolót tárgyalták.
2022. July. 06.