Back

Az alapvető jogok biztosa és munkatársai látogatása a celjei bv-intézetben

Starts:
May 24, 2018
Ends:
May 26, 2018

Az alapvető jogok biztosa és munkatársai látogatása a celjei bv-intézetben

2018. május 24-25-én Székely László és munkatársai (Haraszti Katalin főosztályvezető-helyettes, Sárközy István jogász főreferens) a szlovén ombudsman asszony, Vlasta Nussdorfer meghívására részt vettek a celjei büntetés-végrehajtási intézet utánkövető (follow-up) látogatásán, és megosztották egymással a fogvartartási helyek látogatásával kapcsolatos tapasztalatokat, munkamódszereket, jó gyakorlatokat. Ivan Šelih ombudsman-helyettes, Kristijan Lovrak főtitkár és Robert Gačnik NMM munkatárs bemutatta a magyar delegáció tagjainak a celjei bv. intézettel kapcsolatos korábbi főbb megállapításokat, a nemzeti megelőző mechanizmus látogatásai során rendszeresen felmerülő problémákat.

2018. május 25-én a szlovén és a magyar delegáció tagjait Zoran Remic intézetparancsnok fogadta a celjei börtönben és fiatalkorúak börtönében. A szlovén Béke Intézet nevű civil szervezet képviseletében a látogatáshoz csatlakozott Katarina Vučko és Marko Ribać. A szlovén delegáció vezetője tájékoztatta az intézetparancsnokot a látogatás céljáról, ezután sorra vette az egyes ajánlások megvalósulását, majd bejárták az intézetet és a látogatás végén a szlovén delegáció összefoglalta a helyszíni tapasztalatait.

Székely László a nemzeti megelőző mechanizmusok közötti együttműködés folytatásaként meghívta Vlasta Nussdorfer ombudsman asszonyt egy hasonló magyarországi látogatásra.

 

Type:
esemény 2018