Öt éves a Superar Zeneművészeti Program

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes kiemelt vendégként részt vett a Magyar Zene Házában megrendezett „Hangok a jövőért” című jótékonysági koncerten, ahol együtt ünnepelhette a Superar Zeneművészeti Program alapításának ötödik évfordulóját az abban részt vevő gyermekekkel, pedagógusokkal, valamint az érintett szülőkkel és érdeklődőkkel.
2024. március. 13.

Justitia Regnorum Fundamentum Díj díjátadó ünnepség

Február 16-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes ünnepség keretében adták át a Justitia Regnorum Fundamentum Díjat a 2023. évi nemzetiségi díjazott számára. Az elismerésre az idén nyolcvan éves Doncsev Toso író, műfordító, szociológust, a Magyar Írószövetség és a Bolgár Írószövetség tagját, az első nemzetiségi törvényt harminc éve megalkotó Kisebbségi Kerekasztal első elnökét terjesztette fel a nemzetiségi biztoshelyettes.
2024. február. 20.

Egyenlő esélyekkel a tárgyalóteremben – a sérülékeny társadalmi csoportok igazságszolgálattáshoz való hozzáférése: kihívások és megoldások Európában

A nemzetiségi ombudsmanhelyettes és a Res Iudicata – Bírák a Társadalmi Tudatosságért Egyesület hazai tevékenységük és nemzetközi szerepvállalásuk révén aktív résztvevői, egyben elkötelezett támogatói az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés problémái feltárásának és a joggyakorlat alakításának, ezért 2023. december 8-án nemzetközi szakmai konferenciát szerveztek az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. A rendezvény célja hazai és nemzetközi szakértők bevonásával a terület problémáinak és megújuló lehetőségeinek bemutatása volt annak érdekében, hogy a szakmai párbeszéd élénkítése mellett lehetőséget adjon a közvélemény megszólítására és a sérülékeny társadalmi csoportok iránti szolidaritás erősítésére is.
2023. december. 20.

Itthon, otthon

„Itthon, otthon – Nemzetiségi fiatalként a mai Magyarországon” címmel tartott kerekasztal-beszélgetést a magyarországi nemzetiségi fiatalok helyzetéről és perspektíváiról a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az eseményen az ombudsmanhelyettest Török Tamás titkárságvezető és Béres Katalin Enikő jogi főreferens képviselték.
2023. szeptember. 27.

300 Jahre Ansiedlung - nemzetközi tudományos konferencia Budaörsön

Az ombudsmanhelyettes részt vett a magyarországi németek három évszázaddal ezelőtti betelepülésének évfordulója alkalmából rendezett „300 Jahre Ansiedlung – Mit dem Wissen von heute über die Brücke der Vergangenheit Zukunft gestalten” címmel megrendezett két napos, nagyszabású szakmai konferencián.
2023. szeptember. 21.

FUEN Kongresszus 2023 - Pécs • Fünfkirchen • Pečuh

2023. szeptember 7-10. között zajlott a FUEN (Federal Union of European Nationalities – Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója) 67. kongresszusa Pécsen. A város tizenöt évvel a 2008. évi kongresszust követően immár másodjára adott otthont az európai nemzeti kisebbségek és nyelvi közösségek legnagyobb találkozójának. Az idei év magyar szervezőpartnere és házigazdája a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata volt.
2023. szeptember. 12.