Vissza

A Megelőzési Albizottság látogatása 2017. március 22-én és 28-án az Alapv

Kezdete:
2017.03.22. 10:00
Végződik:
2017.03.22. 17:00

A Megelőzési Albizottság látogatása 2017. március 22-én és 28-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában

A kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének 11. cikk 1. b) pontja alapján Magyarországra látogatott a Kínzás és Más Kegyetlen vagy Megalázó Bánásmód vagy Büntetés Megelőzési Albizottság (Megelőzési Albizottság). 

A Megelőzési Albizottság tagjai 2017. március 22-én délelőtt az alapvető jogok biztosával, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztos-helyettessel, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának főtitkárával, az OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus Főosztály vezetőjével, helyettes vezetőjével, valamint a Főosztály munkatársaival, továbbá a Közjogi Főosztály vezetőjével, helyettes vezetőjével és osztályvezetőjével tárgyaltak a nemzeti megelőző mechanizmus tevékenységének feltételeiről, módszeréről, és az eddigi látogatások tapasztalatairól.

Délután a Megelőzési Albizottság tagjai a Civil Konzultációs Testület tagjaival találkoztak, és a nemzeti megelőző mechanizmussal folytatott együttműködésük lehetséges kereteit vitatták meg, majd megosztották álláspontjukat az alapvető jogok biztosával, és az OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus Főosztály tagjaival is.  

A Megelőzési Albizottság tagjai 2017. március 28-án elkísérték az OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus Főosztály vizsgáló csapatát a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet I. objektumában tett látogatásra.

Kapcsolódó hír az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága honlapján:

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=21468&LangID=E

 
 
Típus:
esemény 2017 opcat