null Az ombudsmanhelyettes az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága ünnepi közgyűlésén

 

Az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága (EMJT) ünnepi közgyűlés keretében megalakította az Erdélyi Magyar Jogászok Ifjúsági Frakciója (EMJIF) nevű szakcsoportját. Az eseményen a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes személyesen is megjelent.

Az ünnepi közgyűlésre az Erdélyi Múzeum-Egyesület Kolozsvár (EME) dísztermében került sor 2018. május 18-án, ahol a közgyűlés egyhangúan megszavazta az alapszabályzat módosítását és az EMJIF létrejöttét.

A rendezvény házigazdája László József Somai, az EMJT elnöke volt. Az eseményt gazdagította egy szakmai kerekasztal-beszélgetés is, ahol hazai és külföldi meghívottak (dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, egyetemi tanár, Szőcs Sándor ügyvéd, Dr. Chiș Andrea Annamária, bíró, a Magisztratúra Legfelsőbb Tanácsának tagja, egyetemi tanár, drd. Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, dr. Fábián Gyula ügyész, egyetemi tanár, dr. Vallasek Magdolna egyetemi tanár, Máthé Zsigmond jogtanácsos, Bozsoki Noémi végrehajtó gyakornok, Bartis Előd mesteris joghallgató, mint a diákság képviselője), meséltek munkájuk rejtélyeiről, a szakma pozitív és negatív oldaláról.

Az Ifjúsági Frakció kezdeményezőit, titkos szavazással vezetőinek választotta, Nagy Róbert (elnök), Fodor Hunor József (alelnök) és Balogh Zsuzsa (titkár) személyében.

Fotó: Serar Szabolcs, Blink Media