null Roma szakkollégiumi vendégek az AJBH-ban

 

A debreceni Lippai Balázs Roma Szakkollégium hallgatói két napos budapesti szakmai útjuk keretében az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába is ellátogattak, ahol nemzetiségi jogi és gyermekjogi kérdésekről beszélgettek munkatársainkkal.

A két órás beszélgetés során Szalayné Sándor Erzsébet Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes és titkárságának munkatársa, Tordai Edina a nemzetiségi jogterülettel kapcsolatos munkájáról, valamint a roma nemzetiséghez kapcsolódó jellemező ügyekről beszélgettek a résztvevőkkel.

A hallgatók nagytöbbsége óvodapedagógus, így a beszélgetésbe bekapcsolódott az Esélyegyenlőségi és Gyermekjogi Főosztály két munkatársa, Bene Beáta jogi főreferens és Lápossy Attila főosztályvezető-helyettes is, akik az óvodás korú gyermekeket érintő jellemző ügyeket mutattak be a fiataloknak.

A nemzetiségi ombudsmanhelyettes munkája során kiemelt figyelmet szentel a Magyarországon élő elismert nemzetiségi közösségekkel folyamatos kapcsolattartásra, ezen belül is különlegesen fontos szerepet töltenek be a gyermekkel és fiatalokkal való követlen kapcsolat. Köszönjük Vargéné Nagy Anikónak, hogy a kirándulásuk szakmai programelemként hivatalunkat választották.