null Magyarországi Német Önkormányzatok Napja

A Magyarországi Német Önkormányzatok Napja alkalmából gálaműsort adott január 13-án a pécsi Kodály Központban a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Ezen a napon ünnepli a hazai német közösség az első német nemzetiségi önkormányzatok megalakulásának évfordulóját. 
A rendezvényen a nemzetiségi kulturális produkciók mellett díjak átadására is sor került. A magyarországi németség legrangosabb kitüntetésében, „Magyarországi Németségért Arany Dísztű” elismerésben részesült Hartmut Koschyk (Berlin, Németország) Bundestag-képviselő, a német szövetségi kormány volt kivándorlás- és nemzeti kisebbségügyi megbízottja, Oszvald József (Városlőd) nyugalmazott pedagógus, iskolaigazgató, a német nemzetiségi oktatás ügye iránt elkötelezett oktatási szakértő és Schőn Mária (Hajós) nyugalmazott pedagógus, néprajz- és nyelvjárás-kutató, kórusvezető.


Koch Valéria Díjat vehetett át számos kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a német kultúra ápolása terén aktív középiskolai tanuló és egyetemi hallgató.
Az országos gála fővédnöke és ünnepi szónoka Németország magyarországi nagykövete volt és a rendezvényt a Németországi Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma támogatta.