null Dr. Varjú Gabriella Ombudsman Emlékérem kitüntetése

 

Szalayné Sándor Erzsébet Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Ezüst Ombudsman Emlékérmet adományozott Dr. Varjú Gabriellának az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában és a jogelőd Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosának Hivatalában végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkájának elismeréseként.

A díjazott immár közel húsz éve töretlen lendülettel, kimagasló szaktudással és emberséggel végzi feladatait a nemzetiségi közösségek érdekében és segíti a mindenkori ombudsmant – illetve helyettesét –, valamint munkatársait munkájuk hatékony és emberközpontú ellátásában.

Varjú Gabriellát jogászként, szociálpolitikusként, mentálhigiénés szakemberként is a professzionalitás, az emberség, és az empatikus odafordulás jellemzi leginkább, amivel aktívan segíti és formálja környezetét.

Az Ombudsman Emlékérem az alapvető jogok biztosa és helyettesei által adományozható díj, amelynek ezüst és bronz fokozata van. Az Ombudsman Emlékérem Ezüst Fokozatát annak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában legalább 15 éve közszolgálati jogviszonyban vagy munkaviszonyban álló munkatársnak adományozható, aki az alapvető jogok védelme terén vagy a hivatali munkaszervezetben végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkájával segítette elő az alapvető jogok biztosa, illetve helyettesei alkotmányos kötelezettségeinek teljesítését, eredményes feladatellátását.

Ezúton is szeretettel köszöntjük Varjú Gabi kollégánkat, sok sikert és jó egészséget kívánva további munkájához.