null A Vidékfejlesztésről másképp - A Czinka Panna ösztöndíj története

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Titkárságának vezetője részt vett a Vidékfejlesztésről másképp - A Czinka Panna ösztöndíj története című előadáson és az azt követő beszélgetésen, amelynek házigazdája dr. Eperjesi Tamás vidékfejlesztési szakember volt. Az eseményt az ERGO szellemi műhely szervezte.

Az este során - a program ismertetése mellett - lehetőség nyílt a közélet legfontosabb kérdéseiről, így a felsőoktatás és a roma értelmiségi fiatalok helyzetéről, az egyházak integrációs szerepéről és az Európai Unió nyújtotta fejlesztési lehetőségekről, illetve a kihívásokról való beszélgetésre is.

A műhelyről: a roma értelmiségi platform megálmodói Balogh Tibor és Rézműves Benjamin, nem mindennapi társadalmi-kulturális missziójuk alappillérei pedig a következők:
- humanista értékszemlélet,
- tudományosság elsődlegessége,
- szakmaiságon alapuló társadalomkritika,
- érvalapú vitakultúra,
- weber-i értelmiségi attitűd.


A diszciplináris előadások, kerekasztal-beszélgetések mellett fontos társadalmi-kulturális missziót is meghirdetett a szellemi műhely, hiszen értékként vallják az európai szabad szellemiséget, amely alapul szolgál a humanista szemléletnek.

Szeretettel ajánljuk az ERGO szellemi műhely további alkalmait is minden érdeklődő számára.