null Újabb állomásához érkezett az ombudsmani gyermekotthon felújítási program

Befejeződött a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon korszerűsítésének a 2. üteme a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében. 


 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), továbbá az állami erdőgazdaságok – köztük a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., – vállaltak szerepet az intézmény felújításában. 2023.március 30-án, az ünnepélyes átadón részt vett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár és Farsang Tamás bv. dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese.

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több gyermekintézmény is megújult.
A program országos folytatásához az alapvető jogok biztosa várja az állami és nem állami szervek csatlakozását, hogy egy még szélesebb körű együttműködés keretében újabb gyermekotthonok újulhassanak meg. 

A gyermekotthonok dr. Kozma Ákos által kezdeményezett, ombudsmani felújítási programjában eddig négy gyermekotthon: a Vas Vármegyei Rumi Különleges Gyermekotthon, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Veszprém Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthona, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai és szentlőrinci lakásotthona újult meg. 

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.