null A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes előadása a FUEN konferenciáján

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes előadást tartott a FUEN - Federal Union of European Nationalities „Kisebbségvédelem és az etnikai csoportok jogai Közép- és Közép-Kelet-Európában” című  konferenciáján. 

Március 25-én a FUEN szervezésében nemzetközi konferenciára került sor "Minority Protection and Ethnic Group Rights in Central and Central Eastern Europe" címmel, amely Magyarország, Horvátország és Szlovákia kisebbségvédelmére és az egyes országok jogalkalmazási sajátosságaira összpontosított.

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes a magyarországi nemzetiségi jogalkalmazás gyakorlati tapasztalatairól beszélt a résztvevőknek, előadásának címe „The implementation of legal regulations regarding the protection of minorities in Hungary from a practical perspective” volt. A német és angol nyelven zajló előadáson egyebek mellett a hazai nemzetiségi közösségek helyzetéről, a jogszabályi környezetről, az ombudsmanhelyettes feldatatairól, valamint a 2020-ban domináns ügytípusokról, tendenciákról és a világjárvány hatásairól beszélt.

A konferencián elhangzott előadásokat a FUEN YouTube csatornáján itt lehet megtekinteni.