Nettó ötmillió Ft-ot meghaladó értékű szerződések adatai

2009-ben:

  • 1 db variálható utasterű személygépjármű egyszerű közbeszerzési eljárással történő beszerzése brutto 8.517.800 Ft értékben.
  • Hideg étkezési jegyek egyszerű közbeszerzési eljárás keretében történő beszerzése bruttó 12.480.000 Ft értékben.

null Az Őrségi Nemzeti Parkban ültetett emlékfát az ombudsman és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese

2021. szeptember 15-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula ombudsmanhelyettes Őriszentpéteren, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság központjában szakmai megbeszélést folytatott dr. Markovics Tiborral, a nemzeti park igazgatójával, valamint vezető munkatársaival.

A megbeszélésen szó esett az őrségi gyepek, erdők, vizes élőhelyek védelméről, az ökoturizmusról és környezeti nevelésről, a működést támogató fejlesztésekről, valamint a génmegőrzési tevékenységről a magyartarka szarvasmarha és a muraközi ló kapcsán. Az ombudsman és a jövő nemzedékek szószólója a látogatóközpontnál egy, az Őrségre jellemző, hagyományos gyümölcsfát – csörgőalmafát – ültetett.  Ezután megtekintették a korábban őshonos, és az elmúlt években a nemzeti park területére visszatelepített európai bölényeket a Kondorfa Hegy-völgy Vadon Területen, valamint fenntartható erdőkezelési jó gyakorlatokat ismerhettek meg az Igazgatóság Pro Silva erdejében. A program zárásaként, a kulturális örökség témakörét érintően megtekintették a pityerszeri népi műemlékegyüttest, valamint az Árpád-kori veleméri Szentháromság-templomot. 

Az Őrségi Nemzeti Park Magyarország legfiatalabb nemzeti parkja, 2002. március 1-jén hozták létre, tizedikként hazánkban. Teljes területe az Európai Unióban védett, Natura 2000-es minősítésű, ebből 3104 hektár fokozottan védett.