ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

Az alapvető jogok biztosa is felszólalt az IOI webkonferenciáján

Kezdete:
2020.11.24. 9:00
Végződik:
2020.11.24. 15:00

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA IS FELSZÓLALT A NEMZETKÖZI OMBUDSMAN INTÉZET WEBKONFERENCIÁJÁN

 

A Nemzetközi Ombudsman Intézet (International Ombudsman Institute, IOI) 2020. november 24-én rendezte meg „Covid-19 and the Ombudsperson – Rising to the Challenge of a Pandemic” című online konferenciáját. A webináriumon dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is megosztotta videóüzenetében a magyar ombudsmani intézménynek a koronavírus-világjárvány okozta kihívások kezelése érdekében folytatott tevékenységét és a rendkívüli helyzetben szerzett tapasztalatait.

A COVID–19-pandémia világszerte kihívások elé állította az emberi jogok, ezen belül is különösen a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok jogainak védelmét szolgáló ombudsmani intézményeket.

Az IOI online konferenciáján a világ ötven ombudsmani intézményének a munkatársai vettek részt azzal a céllal, hogy megismerjék, miként kezelték, illetve kezelik az egyes intézmények a pandémia által okozott hatalmas társadalmi és gazdasági problémákat, továbbá megosszák egymással megszerzett tapasztalataikat és mindazokat a megoldásokat, amelyeket az ombudsmanok a különböző körülmények között az új helyzet kezelése érdekében megvalósítottak.

A Nemzetközi Ombudsman Intézet afrikai, ázsiai, ausztráliai és csendes-óceáni, karib-tengeri és latin-amerikai, európai, valamint észak-amerikai térségének regionális elnökei a rendkívüli körülményeket az eltérő regionális szempontok alapján vizsgálták meg, és beszámoltak arról, hogy a különböző régiókban tevékenykedő ombudsmanok miként kezelték a világjárvány okozta kihívásokat.

 
 
 
Típus:
esemény 2020
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image