Intézkedési terv

1./ A 2003. évi XXIV. törvényből fakadó intézkedési kötelezettség („Üvegzseb törvény")

A nettó 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű szerződések egyes adatainak közzététele az Ámr. 15/B §-a szerint
Határidő: 2004. január 1-jét követően megkötött szerződésekre

2./ Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Kormányrendeletből adódó intézkedési kötelezettség

Az OBH költségvetési alapokmánya megfeleltetése és közzététele az Ámr. 21. sz. mellékletének megfelelően
Határidő: az elemi költségvetés elfogadását követő harmincadik nap.

Alapító okirat közzététele
Határidő: 2004. január 1.

Szakmai teljesítmény értékelése, közzététele
Határidő: évente május 31-ig.

A közzététel helye az OBH honlapja, ennek megfelelően a honlap átalakítása.
Határidő: 2004. január 1.

Budapest, 2003. szeptember 30.

null A litván ombudsmannal találkozott dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos ombudsman a szerbiai Novi Sadban 2021. szeptember 3-án folytatott kétoldalú megbeszélései során találkozott prof. dr. Augustinas Normantas úrral, Litvánia ombudsmani intézményének vezetőjével és főtitkárával is. 

A litván ombudsmannal folytatott bilaterális megbeszélésen tapasztalatcserére került sor az ombudsmani intézmények általános működéséről, valamint a Covid-világjárvánnyal kapcsolatban kialakított jó gyakorlatokról. A felek kifejezték szándékukat, hogy szakmai együttműködésükkel a két ország közötti baráti kapcsolatokat kívánják erősíteni.

A litván ombudsman szót ejtett arról, hogy intézményük, a magyar hivatalhoz hasonlóan, huszonöt éves múltra tekint vissza, továbbá tájékoztatást adott arról, hogy Litvániában több biztos között oszlik meg a jogvédelmi munka. Prof. dr. Augustinas Normantas tájékoztatta dr. Kozma Ákost a különböző nemzetközi ombudsmani szervezetekkel folytatott együttműködésükről is.

A két ombudsman megállapodott abban, hogy kölcsönösen felkeresik egymást, és munkalátogatás keretében folytatják a tapasztalatcserét.