Intézkedési terv

1./ A 2003. évi XXIV. törvényből fakadó intézkedési kötelezettség („Üvegzseb törvény")

A nettó 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű szerződések egyes adatainak közzététele az Ámr. 15/B §-a szerint
Határidő: 2004. január 1-jét követően megkötött szerződésekre

2./ Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Kormányrendeletből adódó intézkedési kötelezettség

Az OBH költségvetési alapokmánya megfeleltetése és közzététele az Ámr. 21. sz. mellékletének megfelelően
Határidő: az elemi költségvetés elfogadását követő harmincadik nap.

Alapító okirat közzététele
Határidő: 2004. január 1.

Szakmai teljesítmény értékelése, közzététele
Határidő: évente május 31-ig.

A közzététel helye az OBH honlapja, ennek megfelelően a honlap átalakítása.
Határidő: 2004. január 1.

Budapest, 2003. szeptember 30.

null A kirgiz ombudsmannal találkozott az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a szerbiai Novi Sadban kétoldalú megbeszélést folytatott a partner ombudsmani intézmények vezetőivel, köztük 2021. szeptember 3-án Mamytov Tokon kirgiz ombudsmannal és főtitkárával.

Az egyeztetésen a felek kölcsönösen bemutatták egymásnak ombudsmani intézményeiket, a Covid-világjárvány kihívásaira adott válaszaikat és azzal kapcsolatos gyakorlataikat. A megbeszélés célja a két ország közötti barátság és együttműködés megerősítése, utóbbi irányának kijelölése, a felhalmozott tudás és a legjobb gyakorlatok egymásnak történő átadása volt.

A kirgiz ombudsman beszámolt a két ország közötti eddigi kapcsolatokról, a kölcsönös magas szintű látogatásokról, valamint a kirgizisztáni magyar képviselet tevékenységéről. Szó esett a nők, a gyermekek, az állampolgárok, a szociálisan rászorulók jogainak védelméről, illetve a túlzott internethasználat veszélyeiről is, a középiskolások mentális egészsége szempontjából.

A kirgiz biztos részletesen érdeklődött az Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóság hatásköréről, továbbá tájékoztatást adott arról, Kirgizisztánban hogyan kezelik ezeket a panaszokat. Mamytov Tokon úr egy egyetértési megállapodás közeljövőben történő aláírását, valamint a tapasztalatok kölcsönös jövőbeni megosztását is szorgalmazta.