Vissza

Ombudsmani Esték rendezvénysorozat 8. alkalom

Kezdete:
2016.05.11. 17:00
Végződik:
2016.05.11. 20:00

Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket az Ombudsmani Esték előadássorozat nyolcadik rendezvényére, amelyen Dr. Székely László ombudsman úr felkérésére munkatársunk, Dr. Fliegauf Gergely pszichológus, az AJBH OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus Főosztály vezetője tart előadást a börtönrajzok világáról.

 

Időpont: 2016. május 11. (szerda) 17.00

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (1051 Bp., Nádor u. 22.) Korczak terem

 

Miről árulkodnak a börtönrajzok? – beszélgetés Fliegauf Gergely pszichológussal

A rejtélyes Gusen festmények a Mauthauseni KZ-ből, a már-már irrealisztikus életű Danzig Baldaev GULAG képei, vagy akár a salvadori eredetű Mara Salvatrucha 13 genghez kapcsolódó rajzai a mérhetetlen emberi szenvedésről szólnak, ikonikusak és lélegzetelállítóak. Szinte sokkolják a szemlélőt.  Ezek a rajzok és tetoválások a rácsok és szögesdrótok mögötti, rejtettnek vélt, de nagyon is nyilvános földi poklot tárják a szemünk elé. Örök mementók arról, hogy mire képes az ember az ember ellen. Arról mindenképpen és szívbemarkolóan árulkodnak, hogy az adott társadalmak hogyan épültek fel.

Vajon mi a helyzet a jelenlegi börtönrajzokkal? Mit alkotnak a rabjaink? Mit akarnak nekünk elmondani? Hogyan fejthetjük meg ezeket a rajzokat, és mit tehetünk az embertársainkért? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keres választ az előadás, amelynek során magyar börtönökben készült rajzokat is elemzünk.

 

Részvételi szándékát kérjük, jelezze 2016. május 10-ig az ombudsmaniestek@ajbh.hu e-mail címen.

 

Típus:
esemény 2016