null A Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos a Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte 2023. október 16-án. Az Odaadó-díjat azok a szociális területen dolgozók kaphatják, akik áldozatos munkájukkal, hitükkel és kitartásukkal segítik a fogyatékossággal élőket, az időseket és a családokat. Olyan embereket díjaznak, akik a legkevésbé vannak előtérben, a színfalak mögött szervezik az élet rájuk eső részét, és akik önzetlenül tesznek másokért - sokszor erejükön felül.


 

„Amikor a díjazottakat ünnepeljük, akkor a gyermekeket, a fogyatékossággal élőket, az időseket és más különösen védendő csoportok tagjait, valamint az őket segítőket köszöntjük. A civil kurázsit jutalmazzuk. Meggyőződésem, hogy az Odaadó-díj nemcsak a díjazottat, az egyéni teljesítményt és az értékteremtést állítja példaképül, hanem a díjazottakon keresztül azon szakmai műhelyeket, intézményeket, ahol dolgoznak, ahol építenek, azt a közösséget, akikkel építenek.” – hívta fel a figyelmet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. 
A rendezvényen részt vett többek között Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára és dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) elnökségi tagja. 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.