Címjegyzék a lezárt ellenőrzésekről

2003. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2002. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2004. január 8.

 

2004. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2003. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2005. január10.

 

2005. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2004. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2006. január 10.

 

2006. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2005. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2007. január 10.

 

2007. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2006. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2008. január 10.

 

2008. év

 

1./ Az Országgyűlési Biztos Hivatala 2007. évi beszámolójának, a mérleget alátámasztó leltárak, valamint a leltározás vizsgálata.

 

Budapest, 2009. január 10.

 

2009. év

 

1.Belső ellenőrzések

 

Éves összefoglaló jelentés az OBH 2009. évi belső ellenőrzéséről

Budapest, 2010.01.29.

 

Jelentés az OBH 2009. évi költségvetési beszámolójának belső ellenőrzési vizsgálatáról

Budapest, 2010. 04.27.

 

2. ÁSZ ellenőrzés

 

Az OBH 2009. évi beszámolója pénzügyi (szabályszerűségi) ellenőrzéséről

Budapest, 2010. június

 

null Az EOI ügyvezető elnökségi tagjává választották dr. Kozma Ákos ombudsmant

Az Európai Ombudsmani Intézet (European Ombudsman Institute – EOI) a szerbiai Újvidéken tartotta elnökségi ülését és éves közgyűlését 2021. szeptember 2-3. között. A konferenciával egybekötött ülésen ismét a szervezet elnökségi tagjává választották dr. Kozma Ákost, az alapvető jogok biztosát. A magyar ombudsmant a közgyűlés az ügyvezető elnökség tagjai közé is megválasztotta.

Az Európai Ombudsmani Intézet egy független, nonprofit szervezet, amelyet 1988-ban hoztak létre azzal a céllal, hogy népszerűsítse az ombudsmani intézményt, valamint elősegítse a nemzeti, európai és nemzetközi tapasztalatcserét.
Az alapvető emberi jogok, az állampolgári érdekek védelmével összefüggő kérdések tudományos feldolgozása mellett az Európai Ombudsmani Intézet aktív szerepet játszik a szociális, kulturális és gazdasági jogok elismertetésében, a helyi, regionális és nemzeti ombudsmanok tevékenységének támogatásában, továbbá az ombudsmanok európai együttműködésében.

Az alapvető jogok biztosa 2021. szeptember 3-án, Újvidéken bilaterális megbeszéléseket folytatott számos nemzeti ombudsmani intézet vezetőjével, valamint emberi jogi képviselőkkel, többek között Eshmatova Feruza Farxodovna asszonnyal, Üzbegisztán emberi jogi biztosával, Mamytov Tokon úrral, Kirgizisztán ombudsmanjával, és Prof. Dr. Augustinas Normantas úrral, Litvánia ombudsmani intézményének vezetőjével. A felek az intézményeik tevékenységének bemutatása mellett egyeztettek – többek között – a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről is.

Az Európai Ombudsmani Intézet ülését követően együttműködési megállapodást írt alá dr. Kozma Ákos ombudsman és Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkova, az Oroszországi Föderáció emberi jogi főbiztosa. A megállapodás értelmében az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosa többek között közös gyakorlati és kutatási tevékenységet folytatnak majd; tudományos és gyakorlati konferenciákat, szemináriumokat és képzéseket fognak szervezni a helyi, nemzeti és regionális szintű emberi jogi tevékenységek mechanizmusainak fejlesztésére.