Az alapvető jogok biztosának üzenete az autizmus világnapja alkalmából

Ezekben a rendkívüli időkben sem feledkezhetünk meg azokról az emberekről, akik a mindennapokban autizmussal élnek, azokról a családokról, amelyek autizmussal küzdő gyermekeket nevelnek. Sőt, ebben a rendkívüli helyzetben elszántságot, türelmet, odafigyelést tanulhatunk tőlük, a más perspektívákhoz vezető utat mutathatják meg számunkra. Attól tartunk a legjobban, amit nem ismerünk, ezért is fontos megismerni az autizmussal élő emberek nézőpontját – hívja fel a figyelmet Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az autizmus mai világnapja alkalmából.

Tovább

Az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek közleménye

Budapest, 2020. március 26. – A koronavírus-világjárvány miatt kialakult körülmények sérülékeny helyzetű társadalmi csoportokat érintő kérdéseiről bocsátott ki közös közleményt Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.

Tovább

Személyes ügyfélfogadás szünetelése

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az új koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre figyelemmel 2020. március 12-től átmenetileg szünetel a személyes ügyfélfogadás az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodáján. Az ügyfelek telefonon történő tájékoztatása zavartalanul folytatódik.

Tovább

A kolozsvári Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium hallgatóinak szakmai látogatása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában

A kolozsvári Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium tizenkilenc hallgatója látogatott 2020. március 6-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes meghívására. A találkozón az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes a többi között a hazai alapjogvédelemmel kapcsolatos munkájukról, továbbá szakmai célkitűzéseikről tájékoztatták a vendégeket.

Tovább

Az Alapvető Jogok Biztosa bemutatkozó látogatása a Török Köztársaság fő ombudsmanjánál

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. március 9-én bemutatkozó látogatást tett Şeref Malkoç török ombudsmannál Ankarában.

Tovább

Bemutatkozó látogatás a szlovén ombudsmannál

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. március 5-én bemutatkozó látogatást tett Peter Svetina szlovén ombudsmannál Ljubljanában.

Tovább