A Tamási és a Fonyód Rendőrkapitányságon tett látogatást az ombudsman

Dr. Kozma Ákos ombudsman és munkatársai 2020. szeptember 25-én az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Tamási és a Fonyód Rendőrkapitányságon.

Tovább

A Körmendi és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon és Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tett látogatást az ombudsman

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. szeptember 25-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, valamint az Igazgatóság két kirendeltségénél és hivatásos tűzoltó-parancsnokságánál – Körmenden és Szombathelyen – tett hivatalos látogatást.

Tovább

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Élhető Jövő Park Tudásközpontjának bemutatásán vett részt az ombudsman

Dr. Kozma Ákos is részt vett 2020. szeptember 24-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Élhető Jövő Park Tudásközpontjának bemutatásán.

Tovább

Az országos rendőrfőkapitánnyal találkozott az alapvető jogok biztosa

Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában fogadta dr. Kozma Ákost 2020. szeptember 23-án dr. Balogh János r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány. A látogatás során az ORFK vezetője és helyettesei tájékoztatást adtak az ombudsmannak a 2020. szeptember 1-én tevékenységét megkezdő iskolaőrségről.

Tovább

A Kis-Balaton Látogatóközpont ünnepélyes megnyitóján vett részt az ombudsman

Dr. Kozma Ákos is részt vett a Kis-Balaton Látogatóközpont ünnepélyes átadásán 2020. szeptember 22-én Keszthely-Fenékpusztán. A megnyitón beszédet mondott többek között Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes és Nagy István agrárminiszter.

Tovább

A Nagykereki – Bors II. határátkelőnél tett látogatást az alapvető jogok biztosa

A magyar–román határhoz, a Nagykereki – Bors II. határátkelőhelyhez látogatott 2020. szeptember 18-án dr. Kozma Ákos ombudsman, akit Dr. Péter Sándor r. ezredes, határrendészeti kirendeltségvezető fogadott.

Tovább