Az Európai Ombudsman Intézet elnökségi tagjává választották az Alapvető Jogok Biztosát

Az Európai Ombudsman Intézet (European Ombudsman Institute – EOI) 2019. november 3. és 5. között konferenciával egybekötött elnökségi ülést tartott a szervezet székhelyén, Innsbruckban, melynek keretében Dr. Kozma Ákost, az Alapvető Jogok Biztosát az elnökség tagjává választották.

Tovább

A Kiskunsági Nemzeti Parkba látogatott az Alapvető Jogok Biztosa és a jövő nemzedékek szószólója

Az őszi daruvonulás Magyarország egyik legszebb természeti eseménye, a darubehúzás látványa rendkívüli élmény. A déli telelőterületeik felé ezrével igyekvő szürke darvak szeptember végétől körülbelül november közepéig hazánkban a többi között a szegedi Fehér-tónál pihennek meg, hogy erőt gyűjtsenek útjuk folytatásához.

Tovább

Ismét Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet lett az alapvető jogok biztosának a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettese

Újra dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébetet választotta meg az alapvető jogok biztosa Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettesévé az Országgyűlés 2019. november 4-én.

Tovább

Az alapvető jogok biztosa részt vett a Nemzeti Vértanúk emlékművének újraavatási ünnepségén

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa részt vett a Nemzeti Vértanúk emlékművének újraavatási ünnepségén 2019. október 31-én délelőtt.

Tovább

IN MEMORIAM 1956 – Megemlékezés a Kossuth téri sortűzről és áldozatairól

Az Országgyűlés az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc tragikus eseményéről, a Kossuth téri sortűzről és áldozatairól. 2019. október 25-én délelőtt 11 órakor a Kossuth téren, az In memoriam 1956 emlékhelyen Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke mondott beszédet.

Tovább

Együttműködési megállapodás a jövő nemzedékek számára biztonságos kibertér kialakításáról

A gyermekek és a jövő nemzedékei számára biztonságos kibertér kialakítása, valamint a gyermekeket érintő, a kibertérben megjelenő, különböző forrásból származó fenyegetések elleni fellépés nemzeti érdek.

Tovább