A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon tett látogatást dr. Kozma Ákos

Az alapvető jogok biztosa 2020. október 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon tett hivatalos látogatást, ahol Farkas József r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti főkapitány-helyettes és Dr. Kánya Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi főkapitány-helyettes fogadta az ombudsmant.

Tovább

Az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek szószólója közös közleménye a táj nemzetközi napja alkalmából

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a 2020. évi táj nemzetközi napja alkalmából felhívja a döntéshozók és a társadalom egészének figyelmét a táj állapotának kiemelt jelentőségére, figyelemmel annak az emberi környezet természeti és épített, valamint kulturális javait, a közösségi identitás elemeit ötvöző mivoltára. A táj a nemzet közös örökségének része, védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára történő megőrzése az állam és mindenki alaptörvényi kötelezettsége. Ezért a tájvédelmi szempontokat a döntéshozatal során integráltan kívánatos érvényesíteni, biztosítva ezzel a „Kárpát-medence természet adta és ember alkotta” értékeinek hosszú távú védelmét.

Tovább

Az ombudsman Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folytatta az iskolaőrök tevékenységének monitorozását

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolába látogatott 2020. október 20-án az alapvető jogok biztosa, ahol intézményvezetőkkel és iskolaőrökkel találkozott. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskolában Péter István igazgató, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikumban Tóthné Zsigó Zita igazgató fogadta dr. Kozma Ákost.

Tovább

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra látogatott az ombudsman

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon tett hivatalos látogatást az alapvető jogok biztosa 2020. október 19-én. Dr. Kozma Ákos ombudsmant Molnár Gábor rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány fogadta, aki tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság működéséről, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi intézkedésekről.

Tovább

Somogy megyei iskolaőrök tevékenységéről tájékozódott az ombudsman

Dr. Kozma Ákos 2020. október 19-én két Somogy megyei iskolába látogatott, ahol folytatódott az iskolaőrök tevékenységének monitorozása.

Tovább

Folytatódott az iskolaőrök tevékenységének monitorozása, a Salgótarjáni Technikumba látogatott az ombudsman

Az alapvető jogok biztosa 2020. október 16-án a salgótarjáni Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumában tett hivatalos látogatást, ahol Bozó János igazgató fogadta.

Tovább