2014.szeptember 23-25. Az albán ombudsmani hivatal munkatársainak látogatása a Hivatalban

Szeptember 23. és 25. között a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező albán ombudsmani hivatal munkatársai látogattak Hivatalunkba azzal a céllal, hogy tanulmányozzák az AJBH tevékenységét elsősorban a panaszok kezelése, a büntetés-végrehajtás ellenőrzése és a gyermekjogok területén.

A delegáció tagjai a Székely Lászlónál, az alapvető jogok biztosánál tett bemutatkozó látogatást követően megbeszélést folytattak a Hivatal több vezetőjével és munkatársaival.

A háromnapos program során a vendégek látogatást tettek a Fóti gyermekvárosban, valamint a Budapesti Fegyház és Börtönben, ahol a delegációt Schmehl János bv. dandártábornok és Széles Gábor bv. ezredes, bv. főtanácsos, intézetparancsnok fogadta.  Az intézet általános bemutatása után a vendégek lerótták kegyeletüket a Nagy Imre néhai miniszterelnök és társai emlékére a börtönben kialakított emlékhelynél.

A magyar és az albán ombudsmani hivatal között hagyományosan jó a kapcsolat. Az újonnan kinevezett első albán ombudsman még megválasztásának évében, 2000-ben látogatást tett munkatársaival Hivatalunkban, amit mindkét hivatal részéről több munkalátogatás követett.